Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Szombatonként lehet focizni a gazdagréti Mechatronikai Szakközépiskola udvarán

Újbuda   |   2015, április 26 - 08:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Miénk a pálya szlogennel startolt április 25-én a Nyitott Iskolaudvar Program a gazdagréti Mechatronikai Szakközépiskola udvarán. A sorozat célja, hogy az iskolák hétvégenként megteljenek sportolni vágyó gyerekekkel, családokkal.

A Nyitott Iskolaudvar Program lényege, hogy hétvégenként szülők és gyerekek együtt sportoljanak, menjenek focizni, vegyenek részt ügyességi versenyeken, töltsék aktívan szabadidejüket az iskola udvarán. Az elképzelés Király Nóra alpolgármester kezdeményezésére jött létre. - Az elmúlt tíz évben sokan kerestek meg azzal, hogy nincs hol focizni, sportolni, mert nem lehet használni szünidőkben és hétvégenként az iskolák udvarait - mondta Király Nóra. Hogy megteremtsék ennek lehetőségét, helyi civil szervezetekkel összefogva tervezték meg a sportos programot. Így került a képbe a tavaly alakult Újbuda Superior Mountain Bike Sportegyesület is, amely színes programokkal és kerékpáros bemutatóval készült az első alkalomra.

Minden szombaton 10 órától tartanak a foglalkozások – tudtuk meg Sós Sándortól, az egyesület vezetőjétől. - Ez egy közösségi program, ahol szülő-gyerek közösen sportolhat. Jó családi programot és egy kis majálist akarunk létrehozni itt szombat délelőttönként – mondta.

Az érdeklődőket egyebek mellett focival, kosár- és kézilabdával, valamint kerékpáros ügyességi versenyekkel várják. A nagyobbaknak lesz akadály- és sorverseny, szlalomozás, technikai edzés, a kicsik kockalabirintusban, homokozóban illetve kincskereséssel tölthetik az időt.

Kezdetben az egyesületek biztosítják a kikapcsolódáshoz szükséges eszközöket, de cél, hogy a kezdeményezés önműködővé és önfenntartóvá váljon. A csatlakozás lehetősége adott más iskoláknak is, az alpolgármester reméli, hogy a jövőben több intézmény megnyitja kapuit szombatonként a lakosság előtt.

K.V.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Charity Feszt a Dürer Kertben  

A hajléktalanok megsegítéséről és az ukrán menekültekért szervezett akciójáról ismertté vált Budapest Bike Maffia a hétvégén rendezte meg a Charity Fesztet, a civil szervezetek fesztiválját a Dürer-Kertben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.