Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Szocpol helyett jön a CSOK

Újbuda   |   2015, február 11 - 12:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

A CSOK, azaz a Családok otthonteremtési kedvezménye váltja fel július 1-jétől a szocpolt. Újdonság, hogy a vissza nem térítendő támogatást már egy gyermek vállalása, illetve használt lakás vásárlás esetén is igénybe lehet venni.

A korábbi szocpolt kevesen vették igénybe, ami azzal magyarázható, hogy csak két gyermek és új lakás építése esetén lehetett érvényesíteni, ezen változtatna most a CSOK.

A támogatás új vagy legalább komfortos használt lakás vásárlásához, új lakás építéséhez, meglévő lakás bővítéséhez igényelhető bizonyos megkötésekkel. 

A Családok otthonteremtési kedvezményét kérheti a szülő a vele közös háztartásban élő és eltartott gyermeke után vagy 24 hetes magzata után, igényelheti továbbá gyám a gyámsága alatt álló, legalább egy éve vele együtt élő és általa eltartott gyermek után, valamint a 40. életévüket be nem töltött házaspárok gyermekvállalás esetén.

A családok otthonteremtési kedvezményének összege függ a meglévő, illetve előzetesen vállalt gyermekek együttes számától, a lakás hasznos alapterületétől valamint a lakás energetikai minősítésétől.

A teljes cikk az adozona.hu-n olvasható.

Szocpol helyett jön a CSOK