Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Szmog: ingyenes a tömegközlekedés a kitiltott autósoknak

Újbuda   |   2017, január 25 - 12:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ingyenesen közlekedhetnek a BKK járművein, valamint a BHÉV, a MÁV-START és a Volánbusz elővárosi járatain azok, akik a szmogriadóhoz kapcsolódó forgalomkorlátozás miatt nem használhatják járműveiket. A Fővárosi Közgyűlés döntése szerdán 16 órától érvényes visszavonásig, az ingyenesség csak a jármű forgalmijának felmutatásával érvényes.

A Fővárosi Közgyűlés szerda délután 16 órától lehetővé tette, hogy amíg a szmogriadó riasztási fokozata érvényben van, ingyen utazhatnak budapesti közösségi közlekedési járatain azok, akik kedvezőtlen környzetvédelmi besorolás miatt nem használhatják autóikat a városban. Erre a jármű forgalmi engedélyének felmutatásával van lehetőségük azoknak, akiknek gépkocsija forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód: 0; 1; 2; 3; 4, vagy ha a forgalmi nem tartalmaz ilyen kódot.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Fővárosi Közgyűlés mai döntését támogatva kiterjesztette az ingyenességet Budapest közigazgatási határán belül a BHÉV, a MÁV-START és a Volánbusz állami megrendelésű fővárosi elővárosi járataira is.

Újbuda