Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Szívházak blues – Márkus Rita költői bemutatkozása a Malomban

Újbuda   |   2015, december 2 - 15:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Márkus Rita amatőr költő verses, zenés bemutatkozására került sor november 14-én a Malom Közösségi Tér és Galériában, az Összefogás Újbudáért Egyesület által életre hívott Szemlélődők című irodalmi sorozat keretében. A program védnöke Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő.

A Szemlélődők, az Összefogás Újbudáért Egyesület által indított, kortárs amatőr írókat, költőket bemutató előadássorozatot minden hónap második szombatján tartják délután. Októberben, első alkalommal Szabó Jolán amatőr író, a sorozat egyik megálmodója mutatkozott be válogatott novelláival. November 14-én Márkus Ritával és költészetével ismerkedhettek meg az érdeklődők, akik megtöltötték a Malom Közösségi Teret. Az amatőr költőt, Ujfalvy Szabó Zsolt kérdezte életéről, a színházhoz és a zenéhez fűződő régi kapcsolatáról, melynek eredményeként versei már feldolgozásra kerültek színpadi átiratban is, valamint többségük dalként is rendszeresen elhangzik a szerző együttesének, az Illetve zenekarnak a koncertjein. Márkus Rita versei - 2011-ben megjelent kötetében is szereplő ars poeticája szerint – kis történetek a szívekről, a barátságokról, szerelmekről, Istenről, angyalokról és ördögökről, zajokról és zenékről szólnak.

A rendezvényen közreműködött Csordás Dorisz énekművész, az Illetve zenekar tagjai: Surán Anita és Szalai János, valamint maga a szerző is. A versek egy részét az újbudai Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola növendékei Szanyi Ákos és Tóth Péter tolmácsolták.

A Szemlélődők következő alkalma, december 12-én, szombaton 17 órakor lesz, melynek keretében Bakos József amatőr író bemutatkozására kerül sor.

Újbuda