Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Szirányi István képes meséi a Trezorban

Újbuda   |   2018, július 3 - 10:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

GEO/EGO – korai fotók és újabb művészkönyvek címmel nyílt meg a grafikusként és fotográfusként is ismert kerületi művész, Szirányi István kiállítása a B32 Trezor Galériájában. A tárlatot a művész nyitotta meg június 28-án.

Szirányi István sokoldalú alkotó: tipográfiai tervezéssel, könyvművek, installációk tervezésével is foglalkozik, valamint sokszorosított és egyedi grafikákat készít. Mostani tárlatán gyermek- és ifjú korába repíti vissza a látogatókat. A rendhagyó időutazáson a nézők válogatást láthatnak a művész régi, konceptuális fotóiból és frissebb művészkönyveiből. Az évtizedekkel ezelőtt készült képekre régi nyomtatványokat, sokatmondó grafikai elemeket illesztett, így mindegyik képe összetett, bonyolult történetet indít el a befogadóban. A képes meséknek azonban nincs folytatásuk, mindegyik egy befejezetlen történet, amelyre a befogadó magának adhatja meg a választ. A különleges hangulatú képek mellé pár vitrinbe zárt alkotás is került. A plexilapok mögött Szirányi István “művészkönyvei” lapulnak, amelyeknél a művész egy számára fontos könyvet más anyagokat felhasználva formál új minőséggé, újabb sokatmondó művészi alkotássá.

A kiállítás július 19-ig látható a Trezor Galériában.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.