Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 16. kedd, Csongor

Színház: biológia óra és tömény élettan

Újbuda   |   2018, szeptember 13 - 10:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Margarida asszony című előadással kezdi a 37-ik színházi évadot a Karinthy Színház. A darab egy tanárnőt, annak személyiségét és mindennapjait mutatja be Balázs Andrea játékával. Stábunk a szeptember 12-én tartott fotós próbán járt a Bartók Béla úti előadótérben.

Az előadás címszereplőjét, Margarida asszonyt a közönség által, az elmúlt évad legjobb színésznőjének választott Balázs Andrea hívja életre. Egy szétszórt, riadt, erőszakos, perverz, akarnok, szeretetre éhes, komplexusokkal teli, szerencsétlen nőt formal meg, akinek „biológia” óráján a nézők kegyetlenül pontos, mégis groteszk tükröt láthatnak, amiben – a főszereplőn kívül - látnunk kell önmagunkat. A tanárnő a darabban biológia órát tart, ám a közönség a tananyag helyett tömény élettant kap tőle. - A zseniálisan megírt, humorral teli groteszk dráma egy boldogtalan asszony vergődése a minket körülvevő, egyre őrültebb világban - hangsúlyozta Bőhm György rendező.

A Karinthy Színház Roberto Athayde drámájával indítja a „női évadot”, a Margarida asszony nyilvános főpróbáját szeptember 13-án, bemutatóját 14-én tartják. Ugyancsak a szeptemberben lesz Oscar Wilde Bunbury című komédiájának bemutatója, amelyet Karinthy Márton színiigazgató jegyez.

T.K.