Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Színház a Bocskaiban

Újbuda   |   2018, január 26 - 15:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyolc óvodából közel 500 gyermek nézte meg a Bocskai Színház meseelőadását január 25-én és 26-án. A Só című darabot négyszer is bemutatták a Bocskai István Általános Iskola tornatermében.

A népszerű mesét az iskola tanárai állították színpadra, maguk készítették a díszleteket, a jelmezeket és ők játszották el a darabot is. Az iskola igazgatójától, Gorka Szabolcstól megtudtuk, hogy a drámapedagógiai képzésben is erős oktatási intézmény már nyolc éve szervezi óvodásoknak szóló előadásokat. Úgy véli egyrészt ez remek lehetőség, hogy bemutassák az iskolát az iskolaválasztás előtt állóknak, másrészt a próbák során a pedagógusok is összekovácsolódnak.
A Bocskais diákoknak külön időpontban mutatták be a darabot.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.