Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Színes retro-programokkal jubilált a Gazdagréti Közösségi Ház

Újbuda   |   2015, november 23 - 12:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Három évtized anyagából válogatott fotókiállítással, retro partyval és Tudáspróbával emlékezett meg Gazdagrét lakóközössége a helyi közösségi ház 30 éves működéséről. Az egy hétig tartó programsorozaton nyílt órákkal várták a házban működő tanfolyamok, klubok iránt érdeklődőket.

A Gazdagréti Közösségi Ház 1985 novemberében nyitotta meg kapuit, tulajdonképpen a lakóteleppel együtt „született”. 30 éve várja a környékbelieket, akik számára többek között színházi előadásokat, közösségi fórumokat, kiállításokat, közösségépítő programokat, pódiumbeszélgetéseket, sport- és szabadidős foglalkozásokat szerveznek a szakmai referensek.

A generációkon átnyúló programok három évtizede várják a lakókat, immáron a harmadik nemzedék töltheti szabadidejét a közösségi házban. Farkas Zsolt - aki 15 évet dolgozott Gazdagréten művelődésszervezőként (jelenleg Albertfalván) - lapunknak elmondta, a közösségi ház sikerrel látta el feladatát, amiről a kiállított fotók, tárgyak, relikviák is tanúskodnak. Molnár Renáta szakmai referens is azt emelte ki, hogy a ház az elmúlt harminc évben közösségépítő, a szabadidőt tartalmasan feltöltő programszolgáltató intézményként állt a környék lakóinak szolgálatára. A Közösségi Ház programjainak szervezésekor figyelembe vették, hogy a lakótelepen sok a kisgyermekes család, és szép számmal van jelen az eseményeken az idősebb korosztály is. Elsősorban az időseknek köszönhetően – az alulról szerveződő kezdeményezések, klubok, önkéntes csoportok alakulásával – igen színes a helyi klubélet, őket tartják a közösségi ház legaktívabb közönségének. Ugyanakkor a legkisebbeket is széles, kikapcsolódásra alkalmas programkínálat várja. Molnár Renáta szerint, a közeljövő feladata bevonzani a  házba a tinédzser, az ifjú és az idősebb korosztályokat. Utóbbi számára jelent például kitűnő kikapcsolódást a november 26-ai Senior Ki Mit Tud táncprodukcióinak bemutatója és eredményhirdetése.

T.K.