Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 9. csütörtök, Abigél, Alex

Szerkesztőségünk tagja is lefutotta a félmaratont

Újbuda   |   2016, szeptember 13 - 11:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbuda szerkesztőségének egyik tagja is részt vett vasárnap a 31. Wizz Air Budapest Félmaratonon. A kánikulában tartott versenyen több mint tízezer egyéni futó indult, összességében több mint 15 ezren futottak. Kátai Artúr 1 óra 54 perc alatt teljesítette a mintegy 21 kilométeres távot.

Vasárnap reggel kilenc órakor dördült el a startpisztoly a Városligetben és indult a mezőny a 21,097 kilométeres táv teljesítésére. A 15 ezres mezőnyből 332 fő (171 férfi és 161 nő) futotta ekkor első félmaratoniját, közülük a legidősebb a 66 éves Ignácz Magdolna volt. A verseny korelnöke a 83 éves Kenyér Imre, a legidősebb hölgy a 73 éves Czenner Zsuzsa volt.

A Wizz Air Budapest Félmaratont idén is a kenyai Henry Kemboi nyerte (2013 és 2014-ben is), most futotta eddigi legjobb budapesti idejét (1:05:39). A leggyorsabb magyar a nemrég Rióban maratonon szerepelt Józsa Gábor megvédte magyar bajnoki címét. Nőknél ugyancsak kenyai siker született (Christine Moraa Oigo ideje 1:18:52), a második Kácser Zita, megvédte tavalyi országos bajnoki elsőségét, Staicu Szimona pedig a harmadik lett. Kácser számára a 21 kilométer örömfutás volt, örült hogy sikerült a címvédés, hogy sérülése ellenére is tartani tudta a tempót.

Kátai Artúr, az Újbuda szerkesztőségének tagja, a Pont Magazin webszerkesztője 1 óra 54 perc alatt futotta le a távot. Az UTE-KSE szabadidősport-egyesület sportolója sokat készült a versenyre. - Igazán jó formában voltam, de a hőséggel nem tudtam mit kezdeni. Egyéni csúcs beállítása volt a célom, de ez most nem sikerült. Idén ez volt a negyedik félmaratonom, novemberben ismét rajthoz állok, jövőre pedig remélem a maraton is meglesz – mondta.

Az UTE-KSE szabadidősport-egyesület vezetője Prokoppné Teveli Petra, országos bajnok, olimpikon maratonfutó. A tagok hetente négy alkalommal tartanak futóedzést Újpesten, nyáron pedig rendszerint a Nemzeti Sportközpontok Mátraházi Edzőtáborában készülnek profi sportolók mellett.

A verseny egyben félmaratoni országos bajnokság is volt, amelyre 72-en neveztek. A bajnokságon két riói olimpikon, Erdélyi Zsófia és - az egyben címvédő - Józsa Gábor, továbbá a tavalyi női aranyérmes, Kácser Zita is részt vett.

Újbuda