Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Szépkorúakat köszöntöttek Kelenvölgyben

Újbuda   |   2019, június 12 - 12:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyolcvanadik és kilencvenedik életévüket betöltő időseket köszöntöttek a Kelenvölgyi Polgárok Köre Szociális és Családsegítő Csoportja, valamint a helyi intézmények közös rendezvényén. Az ünnepségen Hoffmann Tamás polgármester is részt vett.

Lancendorfer István, a Budapest-Kelenvölgyi Szentháromság Plébánia vezetője Szakály Éva Élet vagy halál című költeményével köszöntötte a kelenvölgyi szépkorúakat, majd kívánt nekik boldogságot és egészséget. A Kelenvölgyi Általános Iskola elsősei is énekeltek és mondókáztak, végül Hoffmann Tamás polgármester kívánt boldog születésnapot az ünnepelteknek. Elmondta, hogy a kelenvölgyiek összetartása példamutató. Az idősek útmutatásait mindig érdemes követni, hiszen tapasztalatuk, tudásuk és bölcsességük tiszteletre méltó. A polgármester virággal és oklevéllel köszönte meg, hogy Kelenvölgyben élik életüket, tudásukat pedig Újbudán adják át a fiatalabbaknak.
A vársorésznek kilencvennyolc nyolcvan év feletti lakoja van, közülük huszonöten már a kilencvenedik életévüket is betöltötték. A nyolcvan év felettiek köre idén kilenc fővel bővül, további öten pedig a kilencvenedik születésnapjukat töltik be.

T. K.