Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Szentivánéjt ünnepeltek Gazdagréten

Újbuda   |   2018, június 29 - 11:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sok kiváló fellépő és a megszokott, jó hangulat várta a gazdagrétieket a közösségi ház előtt június 22-én, hogy együtt ünnepeljék az év legrövidebb éjszakáját.

Gyermekkoncerttel kezdődött a sok családot vonzó esemény Gazdagréten. A legkisebbeknek volt arcfestés, játszópark és kisvonatozás is, továbbá az Alma együttes zenészeiből nemrég alakult Kifli zenekar is fellépett. Az új formációnak ez volt az első bemutatkozása, de a régi dalok közül többet is előadtak a világ legkisebb amfiteátrumában. Utánuk Almási Misi illuzionista bűvésztrükkjei következtek egy látványos Magic Showban, az est fénypontja pedig Király Viktor akkusztikus, élő koncertje volt. A korábban a Megasztárban ismertté vált előadó és zenekara megénekeltette a gazdagrétieket. Az estet közös szalonnasütés zárta.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.