Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Székely Annamária különleges térábrázolásai

Újbuda   |   2019, május 14 - 11:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 17-ig látható Székely Annamária festőművész kiállítása a Karinthy Szalonban.  A Különféle pozíciók című tárlatot Muladi Brigitta művészettörténész nyitotta meg még áprilisban.

Az egykor Újbudán is élő művész alkotásai főként az épített környezethez kapcsolódnak. Képein bontja, tördeli, átrendezi a teret, egyedi technikát alkalmazva, némelyiken 3D-s hatást keltve. A Karinthy Szalonban ez utóbbiakból is látható néhány.

Székely Annamária 1999-ben szerezett diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész szakán. Alkotásaival 1994 óta szerepel csoportos és egyéni kiállításokon, munkái közül több magángyűjtemény része.

Háromdimenziós festészeti technikáját maga fejlesztette ki. Először 2011-ben készített olyan képet, amely 3D szemüveg nélkül - a művész többi képével ellentétben - különlegesen színes, szemüveggel kevésbé színgazdag. Székely Annamáriát ez a játék inspirálta erre az időigényes és nagy koncentrációt igénylő munkára. Képein fővárosi, köztük újbudai helyszínek is láthatóak, főként olyan terek, épületek, amelyekhez személyes emlék köti az alkotót.

Székely Annamária kiállítása május 17-ig látható a Karinthy Szalonban.

D. B. S.