Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. szerda, Elemér

Százkilencven éves a Petőfi Sándor Általános Iskola

Újbuda   |   2018, március 19 - 10:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Klauzál Gábor Művelődési Központban tartották a főváros egyik legrégebbi, folyamatosan működő oktatási intézménye, az albertfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola alapításánának százkilencvenedik évfordulóját. Az eseményen - amelyen neves öregdiákok is felléptek - színvonalas előadás tartottak a gyerekek.

A Petőfi Sándor Általános Iskola gáláján Pereszlényiné Kocsis Éva igazgató üdvözölte a megjelenteket és megköszönte az intézmény két korábbi igazgatója, Beleznay Andor és Nagy Zsuzsanna több évtizedes munkáját. - Az ünnepben a leszebb és legfontosabb az együttlét - emelte ki.

Az öregdiákok között sok az ismert művész, tudós; Fullajtár Andrea színművész szavalt, Havasi Balázs zongoraművész pedig videóüzenetben köszöntötte egykori iskolája tanulóit, tanárait. Fellépett a gálán Mujahid Zoltán énekes, tanítványaival táncolt Bánhidi Petra tangó világbajnok, a közös énekkart az Operaház karmestere, Kesselyák Gergely vezényelte, játszott Ötvös Gábor zongoraművész, Boldoghy Kummert Péter az Operaház nagybőgőse, Czenke Csaba az Operaház hegedűse és Kálnay Zsófi operaénekes is, továbbá a Petőfi Musical Stúdió is bemutatta produkcióját.

Az ünnepségen Újbuda vezetői és Németh Zsolt országgyűlési képviselő mellett ott volt dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, továbbá a decemberben elhunyt jazz-énekes, Fábián Juli édesanyja is.

D. B. S.