Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Százkilencven éves a Petőfi Sándor Általános Iskola

Újbuda   |   2018, március 19 - 10:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Klauzál Gábor Művelődési Központban tartották a főváros egyik legrégebbi, folyamatosan működő oktatási intézménye, az albertfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola alapításánának százkilencvenedik évfordulóját. Az eseményen - amelyen neves öregdiákok is felléptek - színvonalas előadás tartottak a gyerekek.

A Petőfi Sándor Általános Iskola gáláján Pereszlényiné Kocsis Éva igazgató üdvözölte a megjelenteket és megköszönte az intézmény két korábbi igazgatója, Beleznay Andor és Nagy Zsuzsanna több évtizedes munkáját. - Az ünnepben a leszebb és legfontosabb az együttlét - emelte ki.

Az öregdiákok között sok az ismert művész, tudós; Fullajtár Andrea színművész szavalt, Havasi Balázs zongoraművész pedig videóüzenetben köszöntötte egykori iskolája tanulóit, tanárait. Fellépett a gálán Mujahid Zoltán énekes, tanítványaival táncolt Bánhidi Petra tangó világbajnok, a közös énekkart az Operaház karmestere, Kesselyák Gergely vezényelte, játszott Ötvös Gábor zongoraművész, Boldoghy Kummert Péter az Operaház nagybőgőse, Czenke Csaba az Operaház hegedűse és Kálnay Zsófi operaénekes is, továbbá a Petőfi Musical Stúdió is bemutatta produkcióját.

Az ünnepségen Újbuda vezetői és Németh Zsolt országgyűlési képviselő mellett ott volt dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, továbbá a decemberben elhunyt jazz-énekes, Fábián Juli édesanyja is.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.