Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Számítógépeket kaptak a kerületi iskolák

Újbuda   |   2014, október 14 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Huszonegy kerületi iskola kapott számítógépeket és monitorokat az önkormányzattól. Brukner László a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola igazgatója szerint már nem csak az informatika órán, hanem valamennyi tantárgy oktatásánál segítség a számítógépes háttér.

Összesen háromszázharmincöt számítógépet és kétszáznegyvennégy monitort kapnak az önkormányzattól a kerület iskolái. Az intézmények számítógépparkját Laucsek István tankerületi igazgató kezdeményezésére mérték fel. - Valamennyi iskolát megkérdeztünk, hogy szükségük van-e újszerű berendezésekre - mondta Hoffmann Tamás polgármester. Hozzátette: ezek az eszközök bár nem újak, korszerűbbek, mint amiket eddig használtak. A lehetőségre minden kerületi oktatási intézmény jelentkezett, de volt ahol inkább monitorokat igényeltek.

Garanciális, márkás, használt számítógépeket szereztek be és újítottak fel, melyeket a nyugati nagyvállalatok azért cserélnek le háromévente, mert előírja azt a beszerzési szabályzat. A gépek, monitorok kiszállítása és beüzemelése folyamatos. - A polgármester kérése az volt, hogy a rendelkezésre álló forrásokból a lehető leghatékonyabban vásároljunk minél több gépet - mondta Janurik Lajos, a Kör 2004 Informatikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az önkormányzat folytatja a kezdeményezést és hamarosan az Újbudai Pedagógiai Intézet, az Újbuda KULTI, valamint a kerületi idősklubok is informatikai eszközökhöz jutnak.

HL