Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Szakmai napok pedagógusoknak

Újbuda   |   2019, március 13 - 13:29Nyomtatóbarát változatSend by email

A családi és intézményes nevelés kapcsolata áll az idei Újbudai Pedagógiai Napok középpontjában. A meghívott szakértők előadásaira az újbudai iskolák, óvodák pedagógusait, a kisgyermeknevelőket és a pedagógiai munkát segítő szakembereket várják.

Az Újbudai Pedagógiai Napok célja, hogy elősegítse a kerületben élő pedagógusok munkájának minél eredményesebb, a kor elvárásainak megfelelő ellátását. Az évről évre megrendezett találkozók lehetőséget adnak a tapasztalatcserére, a kapcsolatok kialakítására és megerősítésére a szakma különféle területén dolgozóknak. Egyetemi tanárok, művészetterapeuták, pszichológusok és más szaktekintélyek előadásai mellett könyvbemutatók, bemutató órák, óvodai foglalkozások, múzeumlátogatás teszik színessé a programkínálatot. A rendezvénysorozatot Újbuda Önkormányzata támogatásával, számos kerületi intézménnyel együttműködésben a KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. Újbudai Pedagógiai Irodája szervezi.
A megnyitón Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. A polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat továbbra is megteremti a megfelelő körülményeket az oktatáshoz, sőt folyamatosan azon dolgoznak, hogy a színvonalat emeljék. A 2016-ban megfogalmazott intézményfejlesztési koncepció eredményeit már megtapasztalhatták a pedagógusok – mondta Hoffmann Tamás. A polgármester az idei feladatok között kiemelte a Törcsvár utcai óvoda teljes átalakítását, a bölcsődei hálózat további fejlesztését és újabb iskolai okostantermek kialakítását.
Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője fontosnak tartja, hogyan lehet erősíteni a szülők és pedagógusok együttműködését a nevelésben. A hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos arról beszélt, hogy a pedagógusok előtt nagy kihívások állnak a felgyorsult, átalakuló világban, segíteniük kell a családokat, hogy szilárd értékrend alakuljon ki a gyermekekben. „A mély gyökerű fák nőnek magasra” – idézte Frédéric Mistral gondolatát, hozzátéve: ahhoz, hogy az életben a következő generációk helyt álljanak, stabil alapokra lesz szükségük. A felnőtteknek arra is gondot kell fordítaniuk, hogy segítsék őket gyermeki szívük megőrzésében, mert csak így válhatnak teljes értékű, sikeres és boldog emberré.
Az Újbudai Pedagógiai Napok megnyitóján részt vett Molnár László alpolgármester, Jankó István, az önkormányzat kulturális és köznevelési bizottságának elnöke, valamint a testület alelnöke, Farkas Krisztina is. A konferencia résztvevői nevében Hoffmann Tamás és Simicskó István köszöntötte azokat a kerületi pedagógusokat, akik az elmúlt időszakban vonultak nyugdíjba, s kiemelkedő munkájukkal nemcsak intézményük, hanem Újbuda nevelési, oktatási eredményeihez is hozzájárultak.
(Újbuda)