Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. szerda, Ambrus

Szakaszosa útlezárás lesz a Wizz Air Félmaraton idején

Újbuda   |   2014, szeptember 11 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 14-én kerül sor az ősz egyik legnagyobb szabadidős sporteseményére, a hagyományos Wizz Air Budapest Félmaraton futásra. A rendezvényt idén is a Budapest Sportiroda szervezi, a verseny egyben országos félmaratoni bajnokság is.

Huszonkilencedik alkalommal rendezik meg vasárnap a Wizz Air Budapest Félmaratont, melyre több nevezés érkezett külföldről, mint a korábbi években bármikor. A szervező Budapest Sportiroda (BS) tájékoztatása szerint 65 országból 13 ezer futó regisztrált a viadalra, közülük 1800-an külföldiek. Az esemény rangját emeli, hogy a 21 kilométeres táv egyben országos bajnokság is, azaz a legjobb magyar hosszútávfutók is rajthoz állnak.

A hagyományoknak megfelelően nem csak egyéniben lehet teljesíteni a távot, hanem párban vagy trióban is, akinek pedig hosszú a verseny, az a 3,4 kilométeres ligetkörre nevezhet, melyen a kisebbeket és a családokat is várják a rendezők.

A félmaraton rajtja vasárnap délelőtt 9-kor lesz, a ligetkör mezőnyét és a dm fuss! babakocsival futás résztvevőit 12.30-kor indítják el.

A főváros legszebb részeit érintő esemény útvonalán - több helyen - zenei pont is várja a futókat: a szambától a dj-ken át az ütősökig többféle zenei stílust hallhatnak a résztvevők és a szurkolók.

A 29. Wizz Air Budapest Félmaraton miatt vasárnap 7 óra és 13:30 között a I., V., VI., VII., IX., XI., XIII., XIV. kerületekben kell forgalmi változásokra, terelésekre számítani.
Információ a forgalmi változásokról:
http://www.forgalmivaltozasok.hu/idorend.html

Újbuda/MTI

Szakaszosa útlezárás lesz a Wizz Air Félmaraton idején