Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 23. csütörtök, Emőke

Szabadtéri edzőparkot avattak a Grosics iskolában

Újbuda   |   2015, szeptember 10 - 11:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Felújított tornatermet, műfüves sportpályát és street workout parkot (edzőparkot) avattak a Grosics Gyula Sport Általános Iskolában szeptember 9-én.

A focipályát az önkormányzat, a street workout pályát a MOB finanszírozta, a tornaterem külső felújításához a Poli-Farbe Kft. adta az alapanyagot. A munkát a GAMESZ végezte, a kerítések festésébe a szülők is besegítettek. Összesen tizenöt millió forintot költöttek az újbudai iskola fejlesztésére.

Az átadón Simicskó István honvédelmi miniszter, az iskolaszék állandó tagja egyebek mellett arról is beszélt, hogy szerinte az iskolákban a 21. századhoz méltó körülményekre van szükség. Kiemelte a Grosics iskola sporttevékenységét, amely - úgy véli - kiváló eszköze a jellemformálásnak. Hoffmann Tamás polgármester beszámolt az újbudai intézmények nyári felújításáról, amelyre összesen háromszáz millió forintot fordított az önkormányzat. Az elvégzett munkák közé sorolta az Alsóhegy Utcai Óvoda felújítását, a Gárdonyi Géza Általános Iskola udvarának fejlesztését valamint a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium játszó- és sportudvarát is. Az informatikai fejlesztések során összesen mintegy 400 munkállomást kaptak a kerület iskolái.

Az átadott új pályán bemutatót tartott Szarka Ákos a street workout világbajnokság bronzérmese, világkupa győztes. Úgy véli, mivel a sportág erő- és akrobatikus elemekből épül fel, gyakorlatilag szabad téri szertorna.

H.L.