Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. kedd, Arnold, Levente

Spöttle: A migráció jelentős nemzetbiztonsági kockázatot hordoz

Újbuda   |   2016, szeptember 23 - 13:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az elmúlt hónapokban rengeteg érv hangzott el az október 2-ai népszavazáson való részvétel mellett, illetve ellene. Lapunk Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt kérdezte, miért tartja fontosnak, hogy az Újbudán élők is minél nagyobb arányban éljenek demokratikus jogukkal, és részt vegyenek a népszavazáson.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke országos népszavazást tűzött ki október 2-ára. A referendumra feltett kérdés: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő elsősorban azért buzdítja résztvételre az újbudaiakat, mert szeritne az újkori népvándorlás jelentős nemzetbiztonsági kockázattal jár. Úgy véli, az elmúlt esztendő történései világosan bizonyították, hogy az illegális migráció és a terrorizmus között közvetlen összefüggés van. Erre a legfrissebb példa szeptember 13., amikor a német nyomozóhatóságok Schleswig-Holstein tartományban terrorgyanú miatt őrizetbe vettek három szír állampolgárt. A 17, 18 és 26 éves férfiakat minden bizonnyal – a menedékkérők közé beszivárogtatva – ugyanaz az embercsempészbanda juttatta Európába, amely közreműködött a tavaly novemberi párizsi merényletek végrehajtásában is. Emlékezetes, hogy ennek során a francia fővárosban egyszerre hét helyszínen hajtottak végre támadást az Iszlám Állam katonái, és 130 embert öltek meg. Az is közös pont, hogy a most elfogott szírek hamis útlevelei ugyanott készülhettek, mint a párizsi terrorista egység tagjainak papírjai. Kijelenthető tehát, hogy a Németországban őrizetbe vett csoport a terrorszervezet “alvósejtje” lehetett, melyet az ISIS küldött Európába. És ki tudja pontosan megmondani, hogy a mostanra már a kétmilliót is meghaladó migránsáradatot kihasználva, hány olyan radikális dzsihádista szivárgott be a kontinensre, aki csak a parancsra vár, hogy újabb merényleteket hajtson végre.

Szintén nagyon súlyos problémát jelent – bár kevesebb szó esik róla – a nem terrorista jellegű, azaz köztörvényes bűncselekmények számának ugrásszerű emelkedése. Németországban például egy év alatt kétezer szexuális bűncselekményt követtek el bevándorlók, összességében pedig 37 százalékkal emelkedett az utcai bűnesetek (lopások, rablások, testi sértések) aránya.

De nem jobb a helyzet a másod-, harmadgenerációs bevándorlók esetében sem, akiknek szintén nagyon nehéz az integrálása. Tipikus „terroristasors”, hogy a beilleszkedni képtelen muszlim fiatalok hamar otthagyják az iskolát, munkát képzetlenségük miatt vagy nem tudnak, vagy nem is akarnak vállalni, ezért kezdetben kisebb-nagyobb köztörvényes bűncselekményeket követnek el, melyek miatt előbb-utóbb börtönbe kerülnek. Ott hamar megkörnyékezik őket önjelölt vallási vezetők, akik beléjük sulykolják, hogy mellőzöttségük nem a saját, hanem a kirekesztő többségi társadalom hibája. A börtönévek alatt pedig fokozatosan Allah katonájává nevelik őket, így kiszabadulva alig várják, hogy bosszút állhassanak a vélelmezetten őket ért bántódások miatt.

A EU által előírt kötelező betelepítési kvóta azzal is jár, hogy a családegyesítések következtében a kezdetben néhány ezer fős szám hamarosan a sokszorosára duzzad, hiszen egy bevándorló átlagban 3–5 családtagját hozza utólag az országba. Berlin például mostanra eljutott oda, hogy minden negyedik polgára bevándorló hátterű, a több mint egymillió újonnan érkezett migráns közül pedig mindössze 63 állt eddig munkába. Tehát egyértelműen téves az az elképzelés, hogy majd ők, a nyelveket nem beszélő, aluliskolázott, gyakran analfabéta ázsiai, afrikai bevándorlók oldják meg Németország vagy Nyugat-Európa munkaerőgondját.

Ahogyan a fákat sem magunknak, hanem gyermekeinknek, unokáinknak ültetjük, a politikát sem magunknak csináljuk. Ezért arra biztatom az Újbuda újság olvasóit, ha nem akarják, hogy utódaiknak egy félelemmel teli, idegen kultúrájú Magyarországon kelljen élniük, menjenek el október 2-án szavazni!

V. L.