Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. hétfő, Petra

Sporteszközök az oktató-nevelő intézményeknek

Újbuda   |   2021, december 22 - 10:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az önkormányzat közel 6 millió forint értékben vásárolt sportszereket kerületi bölcsődék, óvodák és iskolák számára. A „karácsonyi ajándékkal” Újbuda a köznevelési intézmények kreatív testnevelői tevékenységét is honorálja.

Rengeteg labdát és tornaszőnyeget pakolnak ki egy kisbuszból a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium, illetve a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium kapuja előtt – ezek is azok közé a sportszerek közé tartoznak, amelyeket Újbuda Önkormányzata adott év végi ajándékként kerületi iskoláknak, óvodáknak és bölcsődéknek.
– Szerettük volna elismerni azt a sportért végzett tevékenységet, amit egész évben járványhelyzetben végeztek az intézmények, ezért közel 6 millió forint értékben adományozunk nekik sporteszközöket – mondta el Bakai-Nagy Zita. Az alpolgármester szerint a bölcsődékben és óvodákban kiemelten fontos, hogy korai életszakaszban elkezdődjön az egészséges életmódra nevelés, az iskolák pedig már csak azért is megérdemlik az ajándékot, mert sikeresen végigcsinálták a járvány miatt házon belül megrendezett Diáksport fesztivál versenyköreit.
Az Újbudai Bölcsődei Intézmények Tétényi úti központjában kismotorok, labdák, gimnasztikai eszközök és futóbiciklik sorakoznak a karácsonyfa alatt, ezeket a kilenc tag­intézmény között osztják majd szét. Unger Katalin, a szervezet vezetője szerint a mozgásfejlesztő játékkészlet nagy örömére fog szolgálni a kicsiknek. Az eszközöket az ünnepek előtt kiszállítják az intézményekbe, hogy jövőre már változatosabban mozoghassanak az újbudai gyerekek.