Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Sporteszközök az oktató-nevelő intézményeknek

Újbuda   |   2021, december 22 - 10:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az önkormányzat közel 6 millió forint értékben vásárolt sportszereket kerületi bölcsődék, óvodák és iskolák számára. A „karácsonyi ajándékkal” Újbuda a köznevelési intézmények kreatív testnevelői tevékenységét is honorálja.

Rengeteg labdát és tornaszőnyeget pakolnak ki egy kisbuszból a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium, illetve a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium kapuja előtt – ezek is azok közé a sportszerek közé tartoznak, amelyeket Újbuda Önkormányzata adott év végi ajándékként kerületi iskoláknak, óvodáknak és bölcsődéknek.
– Szerettük volna elismerni azt a sportért végzett tevékenységet, amit egész évben járványhelyzetben végeztek az intézmények, ezért közel 6 millió forint értékben adományozunk nekik sporteszközöket – mondta el Bakai-Nagy Zita. Az alpolgármester szerint a bölcsődékben és óvodákban kiemelten fontos, hogy korai életszakaszban elkezdődjön az egészséges életmódra nevelés, az iskolák pedig már csak azért is megérdemlik az ajándékot, mert sikeresen végigcsinálták a járvány miatt házon belül megrendezett Diáksport fesztivál versenyköreit.
Az Újbudai Bölcsődei Intézmények Tétényi úti központjában kismotorok, labdák, gimnasztikai eszközök és futóbiciklik sorakoznak a karácsonyfa alatt, ezeket a kilenc tag­intézmény között osztják majd szét. Unger Katalin, a szervezet vezetője szerint a mozgásfejlesztő játékkészlet nagy örömére fog szolgálni a kicsiknek. Az eszközöket az ünnepek előtt kiszállítják az intézményekbe, hogy jövőre már változatosabban mozoghassanak az újbudai gyerekek.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.