Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Sport: nyíltnap volt a Kánai úton

Újbuda   |   2014, április 28 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Fitness és squas nyílt napot tartottak a Sport11 Szabadidőközpontban április 26-án, a Kánai úton. Az esemény bemutató óráin bárki kipróbálhatta a különböző mozgásformákat és a fallabdaversenybe is bekapcsolódhatott. A 60 év felettieket fittball torna, a kicsiket gyermek zumba várta. A sportos programok mellett állapotfelmérésekkel, életmód és sportági tanácsadással, valamint gyermekprogramokkal várták az érdeklődőket.

Magyarországon elsőként mutatták be a D-Bandet a Sport 11 Szabadidőközpontban, a Kánai úton. Az új sporteszköz egy olyan gumiellenállás, amelyet térd fölé kell csatolni és egyaránt formálja a törzs, a has, a csípő valamint a láb izmait. A fitnessben és a sport egyéb területein korábban is alkalmaztak gumiellenállásokat, melyek azonban gyakran elcsúsztak és emiatt hatékonyságuk bizonytalan volt.

A nyílt napon aki akart amatőr fallabda versenyre is nevezhetett, vagy csoportos foglalkozáson próbálhatta ki a TRX-et. Ez utóbbit eredetileg sportsérülések után, a rehabilitációnál használták gyógytornászok, terapeuták. Állításuk szerint az edzőtermi gépekkel ellentétben a TRX a test természetes képességeit erősíti. Mint megtudtuk, a masszázshenger használatának elsajátításával az izmokban kialakult csomóktól masszőr nélkül is megszabadulhatunk.

A festői környezetben épült sportközpont színes programokkal várja az érdeklődőket, a hely adottságainak köszönhetően - az edzőtermi foglalkozások mellett - egyre több csoportos órát tartanak a szabadban.

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.