Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Spin-Off: legnehezebb a tőke előteremtése

Újbuda   |   2017, május 23 - 23:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tőke és megfelelő üzleti terv nélkül szinte esélytelen az induló vállalkozások felfuttatása. A megoldásban azonban segíthet egy jó mentor vagy tanácsadó. Beck Zoltán az MnT Üzleti Tanácsadó Kft. ügyvezetője és tulajdonosa a Spin-Off Klubban a vállalkozáshoz szükséges tőke előteremtéséről tartott előadást május 22-én a B32 Galéria és Kultúrtérben.

Az MnT Üzleti Tanácsadó Kft. kiemelt tevékenysége a pályázati lehetőségek felkutatása, pályázatírás és projektmenedzsment, magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok számára. Ügyvezető tulajdonosa, Beck Zoltán közgazdásznak tanult, majd egy civil szervezet tagjaként kezdett pályázatírással foglalkozni. Az évek során egyre több pályázatot nyert, sikereire egy vidéki önkormányzat is felfigyelt és munkát ajánlottak neki. Az MnT-t 2014-ben alapította, de jelenleg nem ez a fő jövedelmi forrása, hanem az Exim Bankban foglalkozik vállalkozások mentorálásával és finanszírozásával.

A vállalkozások száma a rendszerváltás után, a kilencvenes évektől kezdett sokasodni Magyarországon. Az akkori cégtulajdonosok jelentős része azonban már nyugdíjas korú, ezért Beck Zoltán szerint itt az ideje a generációváltásnak a vállalkozások élén.

Úgy véli, egy vállalkozás sikere a reális és megvalósítható üzleti tervben rejlik, amelyben konkretizálni kell a vállalkozást, a célközönséget, fel kell mérni a versenytársakat, a pénzügyi kiadásokat és bevételeket. Ez utóbbiakat minimum három évre előre kell megtervezni. A szakértő szerint a legmegfelelőbb adózási módszert is érdemes körültekintően kiválasztani, a hosszú távú terveknek megfelelően. Egy vállalkozás fejlődéséhez nem árt figyelni a pályázatokat és a banki hitelkonstrukciókat is, mivel a cég beindítása idő- és energiaigényes. Beck Zoltán eddig több, mint száz vállalkozás beindításban segédkezett, megírt pályázatainak sikeressége 100 százalékos. A Spin-Off Klubban elmondta, pályázáshoz, üzleti terv készítéséhez, könyveléshez, marketing tevékenységhez szükséges ismereteket több régióban oktatták, mottójukkal mindenkit álmaik megvalósítására buzdítanak: „Sikerre vállalkozunk!”.

Újbuda