Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. szombat, Jolán, Vid

Spin-Off Klub: rendhagyó előadás, rendhagyó helyszínen

Újbuda   |   2017, március 1 - 10:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 2016 novemberében nyílt UP Center mutatkozott be a Spin-Off Klubban február 27-én. A rendezvényt ezúttal nem a szokott helyen B32-bentartották, hanem az út túloldalán, a Bartók Béla út 29-ben. Tóth Zoltán a Digitális Tudás Akadémia elnöke mesélt az UP filozófiáról és a közösségi tér fő feladatairól.

A Digitális Tudás Akadémia új közösségi terének, az UP Center fő feladatai közé tartozik a középiskolás fiatalok digitális készségfejlesztése. Ez a képzés kiegészíti a közoktatásban tanultakat, segítségével olyan digitális tudásra tehetnek szert a fiatalok, aminek oktatására iskolai keretek között nincs lehetőség. Az UP Center lehetőséget nyújt azoknak, akiknek nincs saját irodájuk, eszközük, viszont kellemes környezetben dolgoznának saját projektjeiken. A közösségi térben olyanok is dolgoznak, akik nem sajnálják idejüket és energiáikat a fiataloktól: mentorálják az ifjú tehetségeket, és a pályaválasztásban is segítségükre lehetnek. Az UP Center befogadó tér, az üzemeltetők a környezet fejlesztésével arra törekednek, hogy kényelmesebb és mutatósabb helyszínt nyújtsanak a rendezvényekhez.

Tóth Zoltán a Digitális Tudás Akadémia elnöke 15 nagyvállalati vezetővel együtt működteti a helyet, önkormányzati segítséggel indulva saját költségből állják a fejlesztéseket. Szerinte az UP filozófiát, hogy „álmaink valóra válhatnak, hinnünk kell önmagunkban, merni kell változtatni az életünkön” minden látogatónak ismernie kell. Tóth Zoltán korábban, 12 évig volt egy multinacionális vállalat alkalmazottja, pályáját a rendezvényen vállalkozói és alkalmazotti szempontból is összehasonlította, felsorolta mindkettő előnyeit és hátrányait. A közönséget bíztatta a multinacionális környezet megismerésére, ám úgy véli, ha valakinek van egy jó ötlete, merjen vállalkozni.

H. S.