Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Spin off: interaktív előadás egy tanácsadóval

Újbuda   |   2017, október 19 - 10:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Salzmann Zoltán vezetési tanácsadó, szervezetfejlesztő huszonhét évnyi vállalkozási tapasztalattal rendelkezik. Az idei ősz első Spin-Off Klubjának vendégeként a B32 Galéria és Kultúrtérben tartott interaktív előadást október 16-án.

Salzmann Zoltán szerint, aki nem bukik meg munkájában, az nem is igazi vállalkozó. Úgy véli a fiataloktól is lehet tanulni, ezért előadásában először ő kérdezte a résztvevőket tapasztalataikról, terveikről, és azokról a tulajdonságokról amelyekre szüksége lehet egy sikeres vállalkozónak. A közös ötletelést után ismertette a stabil vállalkozás ismérveit. Ezek: megfelelő szellemi kapacitás, szorgalom és tisztesség. Felvázolta azt az állapotot is, amikor ezek között nincs egyensúly. Azaz szerinte könnyen átverhető az, aki nem látja át a rendszert. Aki pedig teljesen figyelmen kívül hagyja az erkölcsi normákat azt leginkább a bűnözőkhöz hasonlította. Szerinte ez nem azt jelenti, hogy egy tisztességes vállalkozó nem lehet dörzsölt, és azt sem kell szégyellni, ha a vállalkozás a profitorientált.

Salzmann végül négy kérdéssel minden érdeklődőt rávezetett arra, hogyan folytassa ötleteinek kidolgozását, vállalkozását.

H. S.