Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 12. péntek, Izabella, Dalma

Soltvadkert: továbbra is mentorálni kell a tehetséges diákokat

Újbuda   |   2017, augusztus 28 - 13:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Negyedik alkalommal szervezett Tehetségtábort Soltvadkerten a KözPont Újbudai Kulturális Pedagógiai és Média Kft. valamint Újbuda Önkormányzata. Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató augusztus 23-án látogatta meg a gyerekeket.

A soltvadkerti táborba minden évben a kerületi tanulmányi versenyeken induló gyerekeket hívják meg, akik rendszerint maguk döntik el, hogy - a matematika, logika, természetismeret, képzőművészet, valamint színház és dráma közül - melyik területen fejlesztenék tovább tudásukat. Idén körülbelül nyolcvan 10 és 14 év közötti gyerek érkezett Soltvadkertre, sokan közülük már tavaly is táboroztak ott.

A tehetségfejlesztő tanárok előre megírt terv szerint tartják a foglalkozásokat. Olyan feladatokat állítottak össze, amelyek kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt fejtörést okoznak. Az azonos érdeklődési körnek közösségformáló ereje van: a gyerekek segítik egymást és akár életre szóló barátságokat is kötnek.

Nem csak a foglalkozások voltak érdekesek, hanem a különféle programok, a kirándulás, a strandolás, a tábortűz és lovaskocsizás is. Idén a vizes világbajnokság volt a tábor témája: azaz a foglalkozások valamilyen módon mindig kapcsolódtak a vízhez. A szabadidőben a mentortanárok ügyeltek a gyerekek biztonságáért.

Győrffyné Molnár Ilona úgy véli, az újbudai tehetségtábort minden évben meg kell szervezni, hiszen érdemes a kiemelkedően jól teljesítő kerületi diákokat mentorálni. Szerinte a jövőben bővülhet a tehetségterületek köre és a meglévők mellé kerülhet például a zene, a tánc, vagy a képzőművészet.

H. S.