Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Sokan adakoztak az ünnepek előtt

Újbuda   |   2018, január 11 - 13:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai Humán Szolgáltató Központ munkatársai önkéntesként vettek részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület karácsonyi gyűjtőakciójában. A szervezetek és magánszemélyek adományaiból karácsony előtt összegyűlt adományokból közel ötven élelmiszercsomagot, valamint 35 kilónyi tartós élelmiszert osztottak szét a kerületi családok között.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül juttatta el adományait a rászorulókhoz több egyházi kötődésű szervezet is. A Katolikus Karitásztól harminc fenyőfa, illetve élelmiszercsomagok mellett olyan adományok is érkeztek, mint egy új kandalló, egy konyhaszekrény, valamint szőnyeg és ágyneműhuzat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat tíz élelmiszercsomagot, 14 cipősdoboz-ajándékot, babaágyat, könyveket, használt ruhákat ajánlott fel, sőt, kézműves foglalkozásokra is meghívták a megajándékozottakat.

A Budai Ciszterci Szent Imre Plébániától öt élelmiszercsomag, négy babakocsi, egy hűtőszekrény és egy fenyőfa érkezett, az Albertfalvi Szent Mihály Plébánia hat élelmiszercsomaggal, három babakocsival, egy rezsóval, tartós élelmiszerekkel, a Kelenföldi Református Egyházközség pedig négy élelmiszercsomaggal bővítette az ajándékokat. A Budai Baptista Gyülekezet 24 családnak állított össze tisztálkodási szerekből álló csomagot, 48 gyermeknek cipősdoboz-ajándékkal, karácsonyi műsorral, uzsonnával kedveskedett. A Baptista Pont ruhaadománnyal járult hozzá az ünnephez, csakúgy, mint Albertfalva közössége.

Voltak speciális akciók is: az Alternatív Közgazdasági Gimnázium felajánlása alapján összesen húsz családnak vittek a fiatalok segítségével élelmiszercsomagot és játékokat. Az egyik család kérése egy számítógép monitor volt, ezt is tudták teljesíteni.

Gyűjtést szervezett a Magyarországi Vietnámiak Egyesülete, illetve az Újbudán élő vietnámiak közössége is, ennek eredményeként egy 160 ezer forintos Samsung tévét, és egy 70 ezer forint értékű élelmiszer-, édesség- és üdítőital-csomagot adtak át az Újbudai Idősek Háza lakóinak az intézmény karácsonyi ünnepségén.

Nagy sikerrel zárult az Allee Bevásárlóközpont „Adományozz körhintával” akciója is: december 1-30. között több mint 5,7 millió forint gyűlt össze a Madarász utcai Gyermekkórház intenzív, koraszülött és csecsemő osztályainak. A bevásárlóközpontban felállított körhinta használatakor a szülők jelképes, 200 forintos adománnyal támogathatták a kórház alapítványát, de sokan ennél nagyobb összeget adtak.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.