Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. kedd, Arnold, Levente

Simicskó: a haza védelme nemzeti ügy

Újbuda   |   2016, szeptember 18 - 11:50
Nyomtatóbarát változatSend by email
A betelepítési kvóta nem lehet megoldás, sőt, könnyen lehet, hogy nemzeti létünk végét jelentheti – emelte ki Simicskó István Szekszárdon, egy lakossági fórumon, múlt pénteken.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta: Magyarország nekünk a szülőföldünk, és ha betelepítenek ide olyan embereket, akik nem tisztelik a kultúránkat, hagyományainkat, amit őseink ránk hagytak, akkor nagyon komoly bajok lehetnek. "Az Európai Bizottság minden eddigi döntése e kérdésben azt mutatja, hogy Európa gyenge, amit kihasználnak az embercsempészek, terroristák, és azok, akik elősegítik ezt a folyamatot."

Ennek kapcsán megjegyezte: a haza védelme nemzeti ügy, nemcsak a katonák dolga, hanem minden magyar állampolgár dolga. Az október 2-i népszavazás ebben az értelemben egy hazafias cselekedet – fűzte hozzá.

Az Európai Bizottság minden eddigi döntése e kérdésben azt mutatja, hogy Európa gyenge, amit kihasználnak az embercsempészek, terroristák, és azok, akik elősegítik ezt a folyamatot – mutatott rá Simicskó István.

A honvédelmi miniszter arról is beszélt, hogy 56-ban magyar menekültek érkeztek Nyugat-Európába, de betartották a játékszabályokat és együttműködtek befogadóikkal. Most azonban az látható, hogy a migránsok nem hajlandók elfogadni a játékszabályokat – jegyezte meg.

Ugyanakkor jelezte, hogy nagyon komoly problémák lehetnek már a közeljövőben, erre figyelmeztet a párizsi mészárlás, a brüsszeli terrortámadások és a nizzai merénylet is.

A honvédelmi miniszter végül arra kért mindenkit, hogy október 2-án vegyenek részt a referendumon, és szavazzanak nemmel a kötelező betelepítési kvótára.

(fidesz.hu)