Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Sikerrel zárult az önkormányzat adománygyűjtése

Újbuda   |   2015, július 31 - 08:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Július elején megkapták az adományokat azok a rászoruló gyermekek és fogyatékkal élők, akik számára közös gyűjtést szervezett Újbuda Önkormányzata és a Tranzit Art Café.

A vártnál több felajánlás érkezett az újbudaiak jóvoltából a június 22. és 24. között tartott adománygyűjtésre. Rengeteg könyv, ruha, cipő és gyermekjáték gyűlt össze, de volt olyan, aki etetőszéket vagy kerékpárt adományozott. A program címe alapján - „önnek kacat, másoknak kincs” – használt dolgokra lehetett számítani, sokan mégis új játékokkal, ruhákkal érkeztek.

A felajánlások egy részét (játékokat, ruhaneműket, ékszereket, használati tárgyakat) a Fővárosi Kossuth Lajos Gyermekotthon lakóihoz jutatta el az önkormányzat, másik része a Down Alapítvány Szalóki utcai Átmeneti és Napközis Otthonába került. Az intézmények dolgozói szerint sokat jelent a gyermekeknek, fiataloknak, hogy a kerületiek nem feledkeztek meg róluk, azokról, akik ritkán jutnak élményekhez, ajándékokhoz.

A Kossuth Lajos Gyermekotthon és a Down Alapítvány nevében, Újbuda Önkormányzata köszönetet mond a kerület lakóinak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.