Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szerda, Erik, Alexandra

Sikeres volt az Amfiteátrumi estek mese-sorozata

Újbuda   |   2017, augusztus 30 - 14:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sikerrel zárult a Gazdagréti Amfiteátrumi Mesék című bábszínház-sorozat. A nyári hónapok utolsó keddjein a Portéka Színpad egy-egy műsorát látta a közönség.

Augusztus 29-én tartották az utolsó bábszínházi programot az Amfiteátrumi esték részeként, a Gazdagréti Közösségi Ház szabadtéri színpadán ezúttal is a Portéka Színpad mutatta be előadását. A nyári hónapok utolsó keddjén három alkalommal gyűltek össze szülők és gyermekek, nagyszülők és unokák, hogy találkozzanak az óriásbábokkal. Az első két előadásnál igyekeztek a színészek bevonni a gyerekeket a mesébe, az utolsó estén musical-mesét mutattak be. - A Nagy Magrabló ellopta az alma- és körtemagokat – foglalta össze az Amfiteátrumi Mesék utolsó programjának gyerektörténetét a Portéka Színpad vezetője. A mese főszereplői, Alma és Körte elindultak a Nagy Magrabló nyomába, akit sok viszontagság után sikerült elfogniuk. Kiderült, hogy nevével ellentétben nem is olyan termetes.

Klasszikus bábelőadásokra, mesékre óriási szükségük van a gyerekeknek. Az elektromos kütyük világában üde színfoltot jelentenek a mesefigurák, a kedves, mosolyogtató történetek. - A bábszínház előadásain tele volt a közönségtér, ezért remélhetően, a koncertes estékhez hasonlóan az Amfiteátrumi Mesékkel is hagyományt teremthetünk – mondta Vonsik Vivien, a Gazdagréti Közösségi Ház vezetője.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bartók-negyed lakossági fórum  

2022május1717:30
Tájékoztató és beszélgetés az önkormányzat fejlesztési terveiről 2030-ig.
Várjuk a véleményüket, részvételüket!

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.