Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Sikeres volt az Allee adománygyűjtése

Újbuda   |   2019, január 14 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mintegy 3 millió forint gyűlt össze az Allee Bevásárlóközpont karácsonyi adománygyűjtésén. Az akcióval a Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítványt támogatták.

Évek óta sikeres az Allee Bevásárlóközpont karácsonyi jótékonysági akciója, amikor látogatókkal együtt gyűjt adományt valamely alapítványnak. Tavaly decemberben a Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítványt támogatták: a látogatók egy óriási hógömbben idézhették fel gyermekkoruk téli mesevilágát. A három hét során csaknem 3 millió forint adomány gyűlt össze a Pető Intézet gyermekei számára. Az alapítvány a befolyt teljes összeget a fogyatékkal élő gyermekek sportolására, sporteszközök vásárlására, iskolai kirándulások, nyári táborok támogatására valamint a kisebb gyermekek csoportjainak eszköz- és játékfejlesztésére fordítja.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.