Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Sikeres volt az adománygyűjtő akció

Újbuda   |   2016, december 16 - 09:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Adomány ajándékok teszik boldogabbá a gyógyíthatatlan betegek karácsonyát. A Van holnap! Zsákos Alapítvány és az Összefogás Újbudáért Egyesület közös akciója során a Malom Közösségi Térben gyűjtötték össsze az apró tárgyakat, csomagokat.

A Magyar Hospice Palliatív Egyesület által mentorált beteg emberek karácsonyát teszi szebbé a Van holnap! Zsákos Alapítvány és az Összefogás Újbudáért Egyesület adománygyűjtő akciója. Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő köszönetet mondott azoknak, akik a felhívására november vége és december közepe között egy-egy apró ajándékot vittek el a Malom közösségi Térbe.
Az ajándékok között volt minden a gyűjtődobozban: plüssjáték, legó, ruhanemű, bonbon, könyv, képeslap. Az adományokat a Magyar Hospice Palliatív Egyesület önkéntesei juttatják majd el a betegeknek. Az egyesület elnöke szerint a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők hangulata karácsonykor különös melankóliába hajlik, mivel sokan gondolják, hogy ez életük utolsó karácsonya. - Szomorúságukat azonban akár egy apró meglepetés is eloszlathatja, így garantáltan szebb lesz a karácsonyuk - mondta Schaffer Judit.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.