Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Sikeres volt a tűzoltók Gyermeknapja

Újbuda   |   2018, május 29 - 11:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hatalmas sikert aratott Újbudán a katasztrófavédelem Nyitott Szertárkapuk néven meghirdetett, az önkormányzat által is támogatott gyermeknapi programja.

Az előző évekhez képest színesebb programokkal várták a gyerekeket a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzoltó laktanyáiban május utolsó vasárnapján. A XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon a gyerekek bepillantást nyerhettek a tűzoltóság mindennapjaiba, és megcsodálhatták járműveiket is. A legbátrabbakat létráskocsi emelte magasba, mások puttonyfecskendővel locsolhattak, vagy különböző tűzoltós feladatokat oldhattak meg. Ezen kívül volt arc- és csillámfestés, valamint két óránként próbariasztásokat is tartottak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.