Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szerda, Erik, Alexandra

Sikeres volt a tojásvadászat Gazdagréten

Újbuda   |   2019, április 23 - 10:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is tojásvadászatot tartottak Gazdagréten, az április 18-ára szervezett versenyen több százan indultak. A gyerekek finomságokkal és ajándékokkal térhettek haza.

A térképen megadott helyszíneken már várták a családokat, volt, ahol kérdésekre kellett helyesen válaszolni, máshol sportolni is kellett. A Budai Judo Akadémia idén első alkalommal csatlakozott a Gazdagréti Tojásvadászathoz; edzőtermet alakítottak ki az ajándékokat kereső gyerekeknek.
A résztvevő családok tíz helyi üzletet/vállalkozást kerestek fel, végigjárva a városrészt a Gazdagréti tértől a Nagyenyed térig. Az egyes állomáshelyek feladatait teljesítők pecsétet kaptak gyűjtőfüzetükbe, a betelt füzetet pedig a Gazdagréti Közösségi Házban lehetett ajándékra váltani.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bartók-negyed lakossági fórum  

2022május1717:30
Tájékoztató és beszélgetés az önkormányzat fejlesztési terveiről 2030-ig.
Várjuk a véleményüket, részvételüket!

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.