Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Sikeres vizsgát tettek a jövő vállalkozói

Újbuda   |   2019, július 10 - 09:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Június 26-án Molnár László alpolgármester és Győrffyné Molnár Ilona, Újbuda humánszolgálati igazgatója köszöntötte azokat a fiatalokat az önkormányzat tanácstermében, akik részt vettek az New Generation Skills (NGS) projekt képzésének második turnusában, és az itt megszerzett tudásról egy vizsga keretében számot adtak.

Az első félévben résztvevő újbudai diákok mindegyike megfelelt a követelményeknek, 50%-os eredmény felett teljesítettek - tudtuk meg Győrffyné Molnár Ilonától - aki elmondta, hogy Újbuda tovább fogja támogatni a cégalapításról, vállalkozásfejlesztésről, annak jogi- és gazdasági hátteréről a DLP-projekt keretében ismereteket szerző fiatalok képzését. Akik pedig 70% feletti eredményt értek el, ingyenesen tanulhatnak tovább az önkormányzat segítségével - nyilatkozta a a Humánszolgálati igazgatóság vezetője.
Az elmúlt három évben futó NGS projekt több száz fiatalhoz jutott el, közülük közel 50-en vettek részt az oktatásban. Júniusban 23 fiatal tett sikeres vizsgát, amelyet a Dr. Keller Krisztina, a Pannon egyetem Alkalmazott Gazdálkodástani Intézetének docense értékelt.
Újbuda ifjú vállalkozó jelöltjei kiválóan teljesítettek - fogalmazott a vizsgabiztos - nagyon pozitív benyomást tettek rám a fiatal tehetségek, akadtak olyanok is, akik a rendkívül nehéz feladatokkal is jól boldogultak, és 90% feletti eredményt értek el - mondta el lapunknak a vizsgakérdéseket összeállító oktató.

A programban már a 15 év feletti fiatalok is részt vehettek azzal a céllal, hogy pénzügyi tudásukat növeljék és vállalkozói szemléletüket kialakítsák. A program célja az is volt, hogy növelje a fiatalok kockázatvállalási hajlandóságát, amely az üzleti életben elengedhetetlen.
Molnár László örömét fejezte ki, hogy sok fiatalnak tudott segíteni az NGS projekt az elmúlt évek alatt. Az alpolgármester biztos abban, hogy a képzéseken résztvevő fiatalok nagy segítséget kaptak ahhoz, hogy diplomájuk megszerzését követően, az üzleti életbe kilépve meg tudnak majd felelni a kihívásoknak, és jól tudnak elhelyezkedni majd a munkaerőpiacon, kihasználva lehetőségeiket. A fiatalok az iskolai képzés során a számukra fontos ismeretek 80%-át tudják elsajátítani - nyilatkozta lapunknak az alpolgármester - azért hasznosak az ilyen rendhagyó képzések, mert itt a további 20%-ot is megtanulhatják, így teljessé válik tudásuk. Molnár László bízik abban, hogy az itt nagy tudásra szert tett fiatalok a jövőben Újbudát gazdagítják majd innovatív ötleteikkel.