Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. péntek, Albin

Sikeres hónapon van túl a Fonó

Újbuda   |   2019, december 2 - 16:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Számos elismerést szerzett novemberben a Fonó Budai Zeneház.

Magyar Brands díj, Womex Top Label díj, Fesztiválszövetségi díjak, 36 koncert, 15 táncház. Számokban így foglalható össze a Fonó eddigi legsikeresebb novembere. Nemrég zárult a Héttorony Fesztivál, a Budapest Folk Fest-hez hasonlóan megkapta a Magyar Fesztiválszövetség elismerő oklevelét. A két rendezvénysorozat bekerült a kiemelten elismert, kiváló fesztiválok sorába.

A Fonó idén a Magyar Brands zsűrijétől is elnyerte a legjobb magyar márka elismerést fogyasztói kategóriában, ezzel harmadszorra is megkapta a díjat a zeneház.

A Fonó, mint kiadó felkerült a WOMEX (World Music Expo) legjobb 20 kiadót listázó nemzetközi Top Label válogatására, ahol egyedüliként képviseli nemcsak a magyar, hanem a teljes közép-kelet-európai piacot is. A SONGLINES egyetlen magyar kiadású lemezt listázott a 2019-es évet összegző Best Albums válogatásában, Lajkó Félix és a VOLOSI lemezét.

A Fonó Budai Zeneház, mint koncert- és táncházi helyszín is “toplistás” programot kínál. Az elmúlt hónapban olyan művészek adtak itt koncertet, mint a legendás tuvai torokénekesek, a Huun-Huur-Tu, a balkán toplistát vezető Sokratis Sinopoulos kvartettje, vagy az idén 35 éves Makám. Sikerrel működik a szegedi Fonó Klub és elindult a kolozsvári klub is a Rhédey Caféban, a Dresch Vonós Quartet koncertjével.