Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 3. vasárnap, Kornél, Soma

Sikeres fesztivál köszöntötte a tavaszt

Újbuda   |   2019, április 16 - 13:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Tavaszváró piknikkel elindult Újbuda szabadtéri programjainak sora április 13-án. A húsvéti tematikájú rendezvény egész nap látogatók tömegeit vonzotta, elfoglaltságot kínálva a család minden tagjának.

Április 13-án a Bikás parkban rendezték meg az idei első nagy szabadtéri programot a kerületben, az Újbudai Tavaszváró Pikniket. A fedett sátorban felállított színpadon elsőként a gyermekek kedvence, a Kifli zenekar lépett fel, majd a Karinthy Színház zenés-táncos produkciója, a Szivárvány India mesés világába repítette el a közönséget. Rengetegen jöttek ki kora délután A Dal kétszeres győztese, Pápai Joci koncertjére. Az előadóval és zenekarával együtt lépett színpadra Farkas Izsák hegedűvirtuóz, aki tavaly egy másik formációval, a Fele Királysággal érkezett. Őket a Budapest Jazz Orchestra követte Tóth Verával és az Ivan & The Parazol együttesből ismert Vitáris Ivánnal.
Az egész napos rendezvényt a KFT zenekar zárta. Az Afrikát, a Balatoni nyárt vagy az Elizabetet huszonéves fiatalok és nagyszüleik is együtt énekelték az örökifjú zenészekkel. Az énekes és billentyűs, Bornai Tibor a pikniken ünnepelte születésnapját, ebből az alkalomból a színpadon köszöntötte fel Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő, akik a koncert előtt adták át a pecsétgyűjtő játék nyereményeit. A fődíjak, két roller és egy jól felszerelt kerékpár mellett sokan távozhattak úgy a Bikás parkból, hogy nem csak élményekkel gazdagodtak ezen a napon.
Bár a tavasz csak módjával mutatta szebbik oldalát ezen a borús, hűvös szombaton, az Újbudai Tavaszváró Piknikre kilátogatókat ez nem zavarta. A résztvevők a Bikás parkban könnyen megtalálhatták a nekik tetsző programot a változatos kínálatból. Most sem maradt el a már hagyományos családi pecsétgyűjtő játék: a gyerekek értékes ajándékok reményében kereshették fel az állomásokat, vehettek részt a szórakoztató, kreatív feladatok megoldásában. Az állomások között idén is szerepelt a Minimax Gyerekhajó sátra, ahol a legkisebbek játszhattak. A Budai Judo Akadémia első alkalommal jött el a Bikás parkban rendezett fesztiválra, és nemcsak a dzsúdót népszerűsítették, de lehetett náluk röplabdázni, erőnlétet javítani is. Az állatsimogatóban, a népi játékokat bemutató helyszíneken már a közelgő húsvét hangulata érződött. A gasztronómiáért rajongókat a különleges finomságot kínáló standok gazdag választéka várta. A Logiscoolnál játékos programozási feladatot kellett megoldani, emellett kódfejtő játékra is lehetett vállalkozni náluk. A robotok irányításához szükséges kód részleteit más sátrakban kellett megtalálniuk a gyerekeknek, akik egy-egy csokitojással távozhattak. A Karinthy Színház sátránál idén is lehetett filmet szinkronizálni, emellett a társulat programjaival is meg lehetett ismerkedni.
– Öröm látni, mennyire jól érzik magukat a kilátogató piknikezők – mondta a rendezvényen Simicskó István. Újbuda országgyűlési képviselője szerint minden korcsoport megtalálhatta a számára legmegfelelőbb kikapcsolódást, igazi közösségformáló esemény volt ismét a Bikás parkban. Hoffmann Tamás polgármester azt emelte ki, hogy a délelőtti kellemesebb időt követő hidegebb délután sem ijesztette el a családokat, ami a remek programoknak köszönhető. – Minden helyszínen sokan voltak, sikert aratott a népi hagyományok bemutatása, a sportra, mozgásra buzdító elemek, és különösen magas színvonalat képviselt a zenei kínálat – mondta lapunknak a polgármester.
A következő szabadtéri családi nagyrendezvény, a Gyermeknap május 26-án lesz a Bikás parkban.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kutyakötelességek kutyásoknak  

Újbudán több ezer kutyatulajdonos van. Kedvenceik érdekében és saját érdekükben is be kell tartani néhány alapszabályt, hogy békében éljenek környezetükkel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.