Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Senkit nem hagyunk magára - Információs telefonszám 70 év felettieknek

Újbuda   |   2020, március 17 - 12:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata a +36 1 372 4566 -os telefonszámon várja azoknak a 70 évnél idősebb kerületi lakosoknak a jelentkezését, akik a rendkívüli helyzetben segítségre szorulnak. A telefonszám elérhető reggel 8.00 és 16.00 óra között.

A koronavírus-járvány elsősorban az idős, főként a 70 évnél idősebb emberek egészségét és életét veszélyezteti, ezért ők maradjanak otthon, ha lehet. Az Önkormányzat gondoskodni kíván a magukra maradt idős emberekről, minden segítséget megad számukra, hogy ezt a nehéz időszakot könnyebben átvészeljék. Az információs telefonszám +36 1 372 4566, elérhető 8-16 óra között.

Kérjük a kerület lakóit, hogy mindannyiunk érdekében továbbra is tartsák be a higiéniás szabályokat, rendszeresen és alaposan mossanak kezet, lehetőség szerint használjanak kézfertőtlenítőt, mindig kövessék a hatóságok és az önkormányzat kéréseit, utasításait! Ez mindannyiunk közös érdeke.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.