Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Sárhelyi Erika versei csendültek fel a Malom Közösségi Térben

Újbuda   |   2016, április 11 - 12:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

„Jöhet a tavasz, nem derít fel, mint egy robot, kelsz és fekszel, csobban a szív, majd elmerül, ha nem írsz mindig legbelül” - áll Sárhelyi Erika költőnő egyik művében, amelyet a Malom közösségi Tér Szemlélődők című, telt házas irodalmi esten olvasott fel.

Sokadik alkalommal tartottak Szemlélődők címmel irodalmi estet a Malom Közösségi Térben, amelyen ezúttal Újbuda Önkormányzata munkatársa, Sárhelyi Erika olvasott fel verseiből. A versek Tóth Sándor Péter mandolinművész és Péter Almási Fruzsina énekes zenei aláfestésével csendültek fel. A rendezvény mottója a tavaszhoz kötődött: „Jöhet a tavasz, nem derít fel, mint egy robot, kelsz és fekszel, csobban a szív, majd elmerül, ha nem írsz mindig legbelül” - áll a költőnő egyik művében. Szerinte a líra a prózával és a drámával együtt, egyre közelebb kerül az olvasóközönséghez az ilyen irodalmi eseményeknek köszönhetően.

A program védnöke Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő bízik abban, hogy a művészek – a közösségi házak eseményeinek köszönhetően – továbbra is pezsgésben tartják a kerület kulturális életét. Az Összefogás Újbudáért Egyesület alelnöke Ujfalvy Szabó Zsolt lapunknak elmondta, hamarosan fiatalok számára indított vers-és prózaíró pályázatot írnak ki, a versenyt a kerület tanulói körében hirdetik meg júniusban.

T. K.