Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Rock istenek a Lemezjátszón

Újbuda   |   2019, január 31 - 13:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Rolling Stones a rockzene olyan szegleteiben járt mindig, ahol más még nem – hangzott el a lemezjátszó sorozat legutóbbi estjén. A vendég Novák Péter volt.

A brit együttes hetedik stúdióalbuma, a Beggars Banquett hangzott fel a B32 Galéria és Kultúrtérben, a nagysikerű lemezhallgató rendezvénysorozat január 30-i estjén. Az 1968-as lemez - Novák Péter megfogalmazásában - nem csak zeneileg érdekes, hanem a dalszövegek is kiemelkedőek, reflektálva az akkori, európai eseményekre. A teltház előtti beszélgetésben szó esett Novák Péter zenekaráról, a Kimnovákról, a Stones társadalom formáló erejéről, vagy éppen annak hiányáról, továbbá a zene erejéről is. Novák legutóbb tavaly nyáron járt Rolling Stones koncerten. Úgy véli, a hetvenéves éveikben járó zenészek továbbra is erőteljesen vannak jelen a színpadon és a zenében.

Novák Péter gyerekkorában találkozott először a Rolling Stones zenéjével, emiatt már nyolcévesen zenekart alapított és tudatosan kezdte gyűjteni a zenekar munkáit iskolai börzéken, lemezboltokban kutatva.

A Stoneshoz méltó, vibráló hangulatú estén számos anekdotát hallott a közönség arról, hogy milyen élmény volt a 70-es 80-as évek fordulóján szimpatizálni az ördöggel Budapesten (az album első dalának címe Sympathy for the Devil).

B. GY.