Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Riasztóberendezéshez juthatnak ingyen a nyugdíjasok

Újbuda   |   2014, október 3 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kígyózott a sor az Albertfalvi Közösségi Ház bejárata előtt szeptember 29-én reggel. A kerület nyugdíjasai ingyen juthattak elektromos ajtóékhez vagy belépésjelző riasztókészülékhez.

Új program nyílt a Lakásvédelmi Akcióterv keretein belül, melynek fő célja, hogy a kerület nyugdíjasai biztonságban érezzék magukat otthonaikban. Legutóbb az Albertfalvi Közösségi Háznál volt lehetőség arra, hogy rövid bemutató után, hazavigyenek egy elektromos ajtóéket vagy belépésjelző riasztókészüléket azok, akiket érdekelt. Ehhez nem kellett más mint személyi igazolvány és lakcímkártya, nyugdíjszelvény vagy 60+ kártya, az is csak azért, hogy kerületi illetőségüket igazolják a nyugdíjasok.

A biztonsági elektromos ajtóék használata egyszerű: az ajtó alá helyezhető szerkezet megakadályozza az ajtó váratlan kinyitását. Ha valaki mégis megpróbálkozna vele, a készülék hangjelzéssel hívja fel a lakásban lévők figyelmét a veszélyre. A belépésjelző riasztókészülék ajtóra és ablakra egyaránt felszerelhető, erős hangjelzése elriasztja a behatolót és a figyelmezteti a szomszédokat is.

Néhány nappal ezelőtt Őrmezőn, a Gazdagréti Közösségi Házban valamint a Bölcső utcai 60+ Programközpontban osztottak szét 530 ajtóéket és csaknem annyi belépésjelző riasztókészüléket. A program folytatódik és október 7-én déltől a Budapesti Művelődési Központban, vagy október 8-án 12 órától a Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában lehet ismét átvenni a berendezéseket.

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Charity Feszt a Dürer Kertben  

A hajléktalanok megsegítéséről és az ukrán menekültekért szervezett akciójáról ismertté vált Budapest Bike Maffia a hétvégén rendezte meg a Charity Fesztet, a civil szervezetek fesztiválját a Dürer-Kertben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.