Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Rendőrségi körzeti iroda nyílt Albertfalván

Újbuda   |   2014, szeptember 23 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda negyedik körzeti megbízotti irodája nyílt meg a Fehérvári út 182. szám alatt. Gazdagrét, Őrmező és Kelenföld után mostantól Albertfalván is nagyobb biztonságban érezhetik magukat a lakók. A fejlesztési program során minden esetben a régen bezárt rendőrségi irodákat alakították át a mai kornak megfelelő, korszerű helyi bázisokká.

A kerületi rendőrség és az önkormányzat tavaly decemberben határozott úgy, hogy körzeti megbízotti irodákat nyit az egyes városrészekben. Berki Antal rendőrkapitány az átadáson elmondta, Albertfalván lakossági igény volt az iroda megnyitására, majd kérdésre válaszolva hozzátette, az állandó jelenlét tovább csökkentheti a környéken ugyan ritkán, de előforduló autófeltörések és trükkös lopások számát.

Az irodában hét rendőr kezdi meg munkáját: szoros kapcsolatot tartanak a lakossággal, kisebb jogsértések megelőzésével és felderítésével foglalkoznak, egyszóval ők lesznek a terület gazdái. - Az irodában mindig lesz rendőr, akihez a lakók segítségért fordulhatnak – tette hozzá Berki Antal.

Meichl Géza, a budapesti rendőrfőkapitány gazdasági helyettese megköszönte az önkormányzat eddigi támogatását, a rendőrlakásokat, a szolgálati autókat és a jutalmazásokat. A körzeti megbízotti irodák nyitása szerinte illeszkedik a BRFK közösségi rendőrséget építő szakmai programjába. Hozzátette: már érzékelhető a közbiztonság javulása, a XI. kerületben látványosan csökkent a gépjárművel kapcsolatos bűncselekmények száma.

Hoffmann Tamás polgármester hangsúlyozta, hogy az állandó rendőri jelenlétet biztosító KMB irodák mellett több intézkedés is segíti a közbiztonság javulását és a lakosság szubjektív biztonságérzetét. Kiemelte, hogy ősszel duplájára nő a közterületi kamerák száma a kerületben, elindult a társasházi kamerák kiépítése, népszerű az ajtórács program is, az elektromos ajtóék programmal pedig most ismerkedik a lakosság.

T.D. - ÚjbudaTV