Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 7. kedd, Tódor, Rómeó

Rendőrségi állománygyűlés Újbudán

Újbuda   |   2019, március 21 - 16:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Évértékelő állománygyűlésen számolt be Újbuda rendőrkapitánya, Jáger István a 2018-as év eredményeiről és a jövő feladatairól. A jelenlévőket Simicskó István országgyűlési képviselő köszöntötte.

A bűnügyi helyzet értékelésénél a kapitányság vezetője kiemelte, hogy az elmúlt évben a bűncselekmények száma jelentősen csökkent. Mint mondta, a közbiztonság megerősödése köszönhető egyrészt a közrendvédelmi állomány bűncselekmények megelőzésére irányuló szakszerű munkájának, másrészt a bűnügyi állománynak, amelynek tagjai nagy energiát fektetnek abba, hogy a bűnelkövetőket mihamarabb elfogják. A rendőrkapitány szerint a bűncselekmények számának visszaszorításában az is nagy szerepet játszik, hogy a rendvédelmi szervek és az önkormányzat között gyors és hatékony az együttműködés.

Simicskó István országgyűlési képviselő kifejtette: a biztonság az egyik legfontosabb emberi érték, amelynek meglétéhez a helyi önkormányzatoknak is hozzá kell tenniük. – Meg kell becsülnünk azoknak az embertársainknak a munkáját, akik nap mint nap azért tesznek, hogy biztonságban élhessük a mindennapjainkat. Újbuda is igyekszik a saját eszközeivel hozzájárulni a rendvédelmi szervek dolgozóinak sikeres munkavégzéséhez, legyen szó eszközparkbővítésről, működésbeli támogatásról vagy jutalmazásról – fogalmazott Simicskó István.

Az önkormányzat 2019-ben közel százmillió forintot különített el rendvédelmi célokra, ezek között működési támogatás, térfigyelő rendszer üzemeltetése és a rendvédelmi szervek állományának jutalmazása is szerepel. Az állománygyűlésen részt vett Pál Adrián rendőr alezredes, a BRFK bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, Király Nóra alpolgármester, Kerékgyártó Gábor és Haidar Norbert önkormányzati képviselő is.

(Újbuda)