Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Rendőrkézen a gépkocsirongáló

Újbuda   |   2019, április 25 - 11:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kellemetlen meglepetés érte azokat az autósokat, akik március végén egyes kerületi utcákban parkoltak. Induláskor ugyanis azt tapasztalhatták, hogy valaki kiszúrta a gumiabroncsaikat.

Az első bejelentés március 22-én dél­előtt érkezett az újbudai rendőrkapitányságra, hogy a Ménesi úton szabályosan parkoló autó kereke lapos, mert valaki kiszúrta, majd több károsult is jelentkezett. A helyszíni szemlén megállapították, hogy a kárt szándékosan okozták valamilyen éles, hegyes tárggyal. A bejelentő elmondta azt is, hogy az előző napon arrafelé látott sétálni egy idősebb férfit, akire azért figyelt fel, mert egy nagy konyhakést tartott a háta mögött. A személyleírás alapján került a képbe a közelben lakó 65 éves Gy. István. A nyomozás során kiderült az is, hogy a tettes nemcsak a Ménesi úton, hanem az Ulászló utcában és a Kosztolányi Dezső téren is kiszurkálta összesen 17 parkoló autó gumiabroncsát.
A XI. kerületi rendőrkapitányság kisebb kárt okozó rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást Gy. István ellen.

A rendőrség kéri, hogy aki 2019. március 21–24. között a Ménesi úton, az Ulászló utcában és a Kosztolányi Dezső téren parkoló autók környékén gyanús tevékenységet tapasztalt, jelentkezzen személyesen az újbudai rendőrkapitányságon (Bocskai út 90.), hívja a 06/80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámot, vagy tegyen bejelentést a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.