Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. kedd, Miklós

Rendhagyó történelemóra a Petőfiben

Újbuda   |   2016, március 24 - 11:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Rendhagyó történelemóra sorozat, ahol a kerületi iskolások játékos formában sajátítják el a lakóhelyükről szóló tudásanyagot, Farkas Krisztina önkormányzati képviselő szerevezésében indult el. A sorozat második állomása a Petőfi Sándor Általános Iskolában volt.

Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor kíváncsi lesz lakóhelye történelme iránt. Újbuda nagyon gazdag történelmi leletekben, hiszen több száz, sőt ezer évre visszamenőleg is van információ arra, hogy kik és hogyan éltek ezen a területen.

A legnagyobb ismert Árpád-kori település az Újbuda-Tóváros Lakópark építkezése során felszínre került Kána falu volt. A feltárás után a lakópark építése miatt a falut visszatemették, csak a templom romjai maradtak a felszínen. Az ásatás vezetője Terei György, Farkas Krisztina önkormányzati képviselő kérésére a leletanyagokból egy, az ifjúság számára is figyelemfelkeltő előadássorozatot indított a kerületben, ahol tanórán, játékos formában sajátíthatják el a gyerekek a régészeti alapismereteket, valamint lakóhelyük történetét. A rendhagyó történelemóra második állomása a Petőfi Sándor Általános Iskolában valósult meg, példáját több iskola is követi hamarosan.

K. A.