Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. csütörtök, Mihály

Rekordszámú résztvevő az Eötvös 5 futóversenyen

Újbuda   |   2014, május 6 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
A Lágymányosi Eötvös Napok keretein belül huszonhatodik alkalommal rendezték meg az 5vös 5km futóversenyt. A résztvevők - a hagyományoknak megfelelően - délután 5 óra 5 perckor rajtoltak az ELTE Lágymányosi Campusnál.

Rekordszámú nevezés, különleges programok és jó hangulat jellemezte az idei Eötvös 5km-es futást, amelyen ezúttal két egyetem is részt vett. A lágymányosi kampusz és az Infopark körül 300 műszakis és ELTE-s egyetemista futott együtt a több mint 700 embert megmozgató rendezvényen.

A szervezők idén középiskolásokat is invitáltak a versenyre és a futók közé Kovács Zsófia egyetemi triatlon világbajnok is beállt, hogy teljesítse az 5 kilométeres távot. A mintegy 700 fős mezőny több kategóriában is összemérhette tudását: az ELTE SPORT Kft. által alapított Senior kategóriában harmadszor indulhattak 40 év feletti versenyzők.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szégyenfolt marad a kelenföldi indóház  

Egyelőre nem születik újjá a lepusztult kelenföldi indóház, miután „Budapest-Kelenföld vasútállomás volt felvételi épületének átalakítása és felújítása” bekerült a kormány által elhalasztásra, illetve átütemezésre ítélt állami beruházások közé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.