Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Rekordszámú karácsonyfadíszt készítettek a gyerekek

Újbuda   |   2016, december 15 - 13:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Minden eddiginél több, azaz közel ezerötszáz alkotással neveztek a kerület diákjai az idei karácsonyfadísz-készítő versenyre. A gyerekek több korcsoportban, egyénileg és csoportosan is indultak; ennek az eredményhirdetését december 13-án tartották az önkormányzat dísztermében.

A karácsonyfadísz-készítő verseny ötlete Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő nevéhez fűződik, ő találta ki hat évvel ezelőtt, hogy legyen egy olyan esemény, amelynek keretében a gyerekek saját készítésű ajándéktárgyakkal lephetik meg az idősebb korosztályt. A díszeket a kerületi idősekhez Hoffmann Tamás polgármester juttatja el. Nagyné Antal Anikó szerint ez egy olyan gesztus, amelynek a nyugdíjasok nagyon örülnek, a kicsik pedig szívesen foglalkoznak kézműveskedéssel. - A verseny azért is motiválja a gyerekeket, mert ha ügyesek, rengeteg ajándékot kaphatnak a helyi vállalkozások jóvoltából – tette hozzá.

A verseny résztvevői maguk dönthettek az alkalmazott technikáról, a legjobbaknak járó díjakat Nagyné Antal Anikó és Jankó István önkormányzati képviselő, valamint Molnár László alpolgármester adta át.

K. A.