Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 5. hétfő, Fatime

Rejtvényfejtés buszon, villamoson

Újbuda   |   2016, június 17 - 11:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Martfűről és Békéscsabáról is érkeztek résztvevők a Szenior Országos Rejtvényfejtő Versenyre. Az önkormányzat épületében rendezett bajnokságon többségben voltak a XI. kerületi versenyzők június 12-én.

Újbuda Önkormányzata hat éve rendezett először Szenior Országos Rejtvényfejtő Versenyt, akkor viszonylag kevés újbudai résztvevővel. Az utóbbi években alakult Rejtvényfejtő Kluboknak köszönhetően azonban évről-évre nőtt a kerületiek száma a versenyeken. – Ez és, hogy a klubtagság 40-50 főre emelkedett, Lajtai Lajos rejtvényfejtő mesternek köszönhető. Én is miatta boldogulok a nehezebbnek számító feladványokkal – mondta Kassai Mihályné.

Az újbudai versenyzők egyre több aranyérmet nyernek, köztük van a 89 évesen legfelső, „Haladóbb” kategóriában induló Träger Herbert is. – Pár éve, amikor elkezdtem, elég jól ment és sok serleget gyűjtöttem. Az utóbbi időben nem volt szerencsém, de a most leadott rejtvény nagyon jól sikerült. Már csak az a kérdés, volt-e olyan, aki gyorsabb volt nálam – mondta Träger.

Az Újbudai Szenior Rejtvényfejtő Klub tagjai minden hónap első hétfőjén három órakor jönnek össze az önkormányzat épületében. Jelenlegi vezetőjük Kálmánné Nyilasi Éva elmondta, tudásukat lexikonok, szótárak és az internet segítségével igyekeznek bővíteni. Összejöveteleik nemcsak a jó társaság miatt élvezetesek, hanem mert a rejtvényfejtés, amely már szenvedélyükké vált a tagoknak, segíti a szellemi frissesség megőrzését. - Az ember egyszer csak azon kapja magát, hogy éjjel-nappal töltögeti a rubrikákat, üljön akár vonaton, buszon vagy villamoson. Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselőtől megtudtuk, jelenleg új termet keresnek az Újbudai Szenior Rejtvényfejtő Klubnak, amely kinőtte a korábbit.

A torna feladványait Gyócsy Géza, a Füles rejtvényszerkesztője készítette, a rendezvény lebonyolításában a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének tagjai segédkeztek.

H. L.