Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Régi idők új köntösben - 30 éves a Szomszédok teleregény

Újbuda   |   2017, augusztus 16 - 06:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 3-án nagyszabású fesztivállal ünnepli Újbuda a kultikus teleregény, a Szomszédok indulását. A jubileumi ünnepség a teleregény forgatási helyszínén, Gazdagréten lesz. A rendezvényhez szeptember 2-án kapcsolódó Halászléfőző Verseny ugyancsak a Gazdagréti és Rétkerülő útak közötti parkban lesz. A kétnapos fesztivál programjai ingyenesek.

Akármilyen hihetetlennek is tűnik, 30 évvel ezelőtt vetítették le a Gazdagréti lakótelepen forgatott sorozat első epizódját. A Szomszédok ünnepe valódi időutazás lesz, ahol játékos feladatok, egész napos idegenvezetés, zenés programok és meglepetések várják a rajongókat. Az eseményre a Szomszédok szereplői is ellátogatnak, akik a régmúlt időket elevenítik fel. Akik pedig kedvet éreznek ahhoz, hogy a szereplők bőrébe bújjanak, kipróbálhatják többek között Janka néni italszlalomozó versenyét, alkothatnak Etus kerámiaműhelyében, tesztelhetik zenei műveltségüket Jutka énekóráján és szépülhetnek a Gábor Gábor szalonban.

Az eseményre a Szomszédok szereplői és alkotói közül is sokan ellátogatnak - Frajt Edit, Incze Ildikó, Simorjay Emese, Závodszky Noémi, Böröndi Tamás, Nemcsák Károly, Németh Kristóf, Rátóti Zoltán, Trokán Péter és még sokan mások-, akik a forgatások hátteréről és a kulisszatitkokról mesélnek majd.

A Karinthy Színház pódiumbeszélgetésén a közönségnek is lehetősége lesz, hogy kérdésekkel bombázza az egykori szereplőket. A helyszínre látogató színészek közösen ültetik el a Szomszédok fáját, így állítva emléket a már elhunyt szereplőtársaknak. Az alkotók a kerek évfordulót méltó módon, egy óriás tortával ünneplik meg, este pedig az is kiderül, melyik dalszöveg nyerte a főcímzenére kiírt pályázatot.

Egész napos vetélkedők a teleregényrajongóinak:

  • Mi is beszállunk az internetbe! Avagy virtuális időutazás Vágási Ferivel az informatika világába. Commodore 64-es játékok, szimulátorokéstesztek.
  • Gábor Gábor szalonjában a – szintén 30 éve Magyarországon lévő – AVON-nal szépülhetnek meg a hölgyek. Játékos sminkelés szívünk egyetlen királynőjéhez méltó módon.
  • Az örökké pityókás Jankanéni olthatatlan szomját ezúttal vízzel csillapíthatjuk a „vízöntő” versenyen Alma presszójában. Ki tud egy perc alatt minél több itallal szolgálni a Jutka nagynénjének?
  • Jutka tantermében a klasszikus zenefelismerő versenyen tehetjük próbára műveltségünket, ugyanitt „Matyika alsós kvíz” teszt kitöltése várja a gyerekeket és felnőtteket.
  • A Nagy Fehér sátrában nem egy cápa elől kell menekülnünk, hanem Magenheim doki elsősegélynyújtó versenyén „gyógyászkodhatunk”, persze nem szokványos módon.
  • János erdész iskolájában különböző növényeket kell felismerni.
  • Lenkenéni standján egy saccolóverseny várja az érdeklődőket, ahol a termékek tömegét kell megbecsülni.
  • Taki bácsi taxiján pedig olajozottan megy majd a motor.

A színpadon Szomszédok improvizációs színdarabok, pódiumbeszélgetések, valamint a 80-90-es évek legendás zenéi. Fellépnek a Petőfi Musical Stúdió sztárjai, Szűcs Judith, Abaházi Csaba és a MégEgyKör.

A Fesztivál programjai ingyenesen látogathatók!

Pályázati felhívás: szomszedok_teleregeny_focimzene_dalszovegiro_palyazat_2017_vegleges.doc