Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Régi emlékek felülírása

Újbuda   |   2019, március 22 - 15:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Felülírás címmel láthatók Csontó Lajos legújabb alkotásai a B32 Galéria és Kultúrtérben. A képzőművész régi, elveszettnek gondolt fényképeiből emelt ki néhányat és adott nekik új értelmet.

A javarészt 1986 és 2002 között készített felvételek némelyikét rajzokkal is kiegészítette Csontó Lajos, az átvilágító asztalon pedig a mélységélesség megváltoztatásával emelt ki, vagy mosott el részleteket. A művész szerit az emberi emlékezet fogékony a manipulációra, és az objektívvel rögzített valóság is felülírható - ezt fejezi ki mostani kiállítási anyag is. Csontónak korábban is voltak múltfeldolgozást, művészetfilozófiát feszegető alkotásai, 2009-ben a Válogatás, 2014-ben pedig a Kettőzött képek című tárlat épült erre a témára.

A Budapest FotóFesztivál és a Budapest ArtWeek programjaként megvalósult kiállítást Pfisztner Gábor esztéta nyitotta meg, kurátora Somosi Rita művészettörténész volt.

A képekben gazdag, mély mondanivalót kínáló tárlat április 13-áig tekinthető meg.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.