Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Reggeli tornával kezdődött a Föld Napja a Bikás Parkban

Újbuda   |   2017, április 21 - 12:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

„A természet hatalmas, az ember parányi, ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel”. Szent-Györgyi Albert ezen gondolataira épült az idei Föld Napja a Bikás Parkban, amelyre gyerekek százai látogattak el.

A szokásokhoz híven reggeli tornával kezdődött az idei Föld Napja, amelyen a kerület általános iskolásai és óvodásai vettek részt. A mozgásra az újbudai Grosics Gyula Sport és Általános Iskola volt növendékei buzdították a korán kelőket. Az április 21-i eseményt a Bikás Parkban rendezték meg, amelynek nyitányán Hoffmann Tamás polgármester is részt vett. Emlékeztetett, hogy a napokban tapasztalt szélsőséges és drasztikus áprilisi időjárás egyebek között arra utal, hogy fokozottan kell figyelni a bolygóra. - Az időjárást és a természetet nem lehet ugyanis uralni, utóbbit azonban lehet és kell is védeni, óvni – mondta. Az ilyen napok és a rendezvényen szereplő előadók – így a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Duna-Ipoly Nemzeti Park – mind arra emlékeztetik a gyermekeket, hogy a nagyvárosi lét ellenére is érdemes ellátogatni a természetbe. Hoffmann Tamás példaként említette a nemzeti park által működtett Sas-hegyen található látogatóközpontot és tanösvényt.
A reggeli torna után a gyerekek kísérőikkel megnézték az Észak-Kelenföldi Óvoda Újbudai Palánták Óvoda Pitypang, Mákvirág és Mazsola csoport óvodásainak műsorát a Budapesti Művelődési Központban. A Föld napi programok több helyszínen is folytatódtak a Bikás Parkban, illetve a Keveháza Iskolában.

T. K.