Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

Ráadásul Bródy - Ritka alkalom az Illés Klubban

Újbuda   |   2016, március 5 - 10:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Aki járt már Illés Klubban tudja, hogy időutazáson vett részt: egy szelet a múltból, amely zeneileg és hangulatilag is az Illés zenekar fénykorát idézi. A februári alkalom különlegesebb volt a többinél, mivel a Szörényi testvérek és Bródy János is eljött, ráadásul Tini elhozta nemrég megjelent Ráadás című lemezét is.

Bródy János zenész, dalszerző idén áprilisban tölti be 70. életévét. Ebből az alkalomból adta ki legújabb CD-jét, amelyet magával hozott az ILLÉS KluBOSCHok Baráti Köre rendezvényére és dedikálta azt személyre szólóan.

Az est számos meglepetést tartogatott a Fővárosi Művelődési Házba érkezőknek. Street Gábor Huba írt egy dalt Tini szövegeinek felhasználásával, melyet egy exkluzív bakelit lemezen adott át Bródy Jánosnak. Az este vendégzenekara a tíz éve zenélő M.I.E.Z. volt, amely Illés dalokkal lépett színpadra. Műsoruk első részében Bródy dalokat játszottak, az alkalomra betanulták a legújabb album Te itt leszel majd mellettem című számát, hogy azzal köszöntsék fel a szerzőt. A M.I.E.Z. sok ritka Illés nótát adott elő, felcsendült többek között a Néma szerelem, a Menekülés, a Lány és a csavargó, valamint a Rockandroll Rézi is, amely különösen sikeres volt a közönségnél. A koncert második része Lerch István vendégszereplésével kezdődött, ő olyan Illés melódiákat hozott magával, mint a Várj, míg felkel majd a nap, a Jégszív, illetve az Angyallány. A zeneszámok között jutott idő anekdotázni is, elhangzott például megismerkedésük története, valamint felelevenítették az 1973-as popfesztiválon történteket. A résztvevők örömére végül Szörényi Levente elénekelte a zenekarral a Miért hagytuk, hogy így legyen, illetve a Ne gondold című dalokat. Az ILLÉS KluBOSCHok Baráti Köre legközelebbi rendezvénye május 21-én lesz a Fővárosi Művelődési Házban.

K. A.